QN Sport+ Television N.V.

Engelse clubs krijgen duidelijkheid over inzetbaarheid Zuid-Amerikaanse spelers

De Zuid-Amerikaanse spelers uit de Premier League die de afgelopen interlands van hun landen lieten schieten, mogen dit weekend gewoon voor hun clubs in actie komen. De hele rel loopt met een sisser af.

De clubs uit de Engelse Premier League besloten om geen internationals af te staan aan Brazilië, Chili, Mexico en Paraguay, omdat zij dan naar landen die op de rode lijst staan zouden moeten afreizen. Dat zou betekenen dat de spelers bij terugkomst in Engeland tien dagen in quarantaine zouden moeten. Afgelopen woensdag werd bekend dat de Braziliaanse voetbalbond (CBF) ervoor wilde zorgen dat de Braziliaanse Premier League-spelers dan ook dit weekend niet zouden spelen.

 

De CBF wees daarbij naar een regel van de FIFA, die zegt dat voetbalbonden een verzoek kunnen indienen om spelers die niet werden afgestaan door hun clubs voor vijf dagen na de interlandbreak buitenspel te zetten. Beweerd werd dat de CBF had gevraagd om Roberto Firmino, Fabinho en Alisson Becker van Liverpool, Ederson en Gabriel Jesus van Manchester City, Fred van Manchester United, Thiago Silva van Chelsea en Raphinha van Leeds United langs de kant te houden.

De genoemde clubs zaten met de handen in het haar, maar komen met de schrik vrij. Na gesprekken met de FIFA, de FA, de Premier League en de voetbalbonden van Brazilië, Chili, Mexico en Paraguay is afgesproken dat er geen spelers aan de kant gehouden zullen worden. Het akkoord hierover werd vrijdagavond laat, een kleine twaalf uur voor de eerste competitiewedstrijd in de Premier League, bereikt.

vi.nl