QN Sport+ Television N.V.

Etappe naar Val Thorens ingekort door modderstroom

De op één na laatste etappe in de Tour de France wordt ingekort tot 59 kilometer. Reden is de modderstroom die een deel van het parkoers onbegaanbaar maakt. De renners vertrekken om 9.30 uur vanuit Albertville naar Val Thorens.

De oorspronkelijke etappe was 130 kilometer lang. De inkorting is slecht nieuws voor klimmers als Steven Kruijswijk. Zo worden de Cormet de Roselend  (eerste categorie) en de Côte de Longefoy (tweede categorie) overgeslagen. Val Thorens ligt op 2365 meter hoogte. Naar verwachting zal het morgen lang regenen en wordt het niet warmer dan 11 graden.

Daarmee wordt deze laatste bergrit de kortste etappe in de Tour sinds 1996. Toen werd de negende rit van de Ronde van Frankrijk eveneens ingekort wegens noodweer. De Deen Bjarne Riis won de etappe over slechts 46 kilometer en greep uiteindelijk de eindzege in de Tour.

Vandaag werd de 19de etappe van de Tour vroegtijdig beëindigd. De organisatie besloot dat met nog 25 kilometer te koersen omdat een deel van het resterende parcours spekglad was door een zware hagelbui. Het ijswater stroomde over delen van de weg naar finishplaats Tignes.

Bron: AD.nl