QN Sport+ Television N.V.

Europa League: Dramatische avond Feyenoord in de Kuip tegen Wolfsberger AC

Feyenoord is donderdagavond in de Europa League fors onderuit gegaan tegen Wolfsberger AC, de huidige nummer tien in Oostenrijk. In de stromende regen in een lege Kuip verloor de ploeg van Dick Advocaat met maar liefst 4-1 mede dankzij drie gemakkelijk gegeven penalty’s. Michael Liendl nam drie Oostenrijkse treffers voor zijn rekening. In de eerste groepswedstrijd vorige week bij Dinamo Zagreb speelde Feyenoord nog gelijk (0-0).

Feyenoord keek al na een kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. Beide doelpunten kwamen vanaf elf meter tot stand. Eerste trapte Eric Botteghin Christopher Wernitznig ogenschijnlijk op zijn hak. Liendl, oud-middenvelder van FC Twente, knalde de eerste strafschop binnen. Even later schoot hij de bal opnieuw achter Feyenoord-doelman Justin Bijlow. Dit keer was het Bart Nieuwkoop die een (eveneens lichte) overtreding had begaan.

Feyenoord speelde voor rust weinig klaar, maar ook Wolfsberger AC kreeg verder nauwelijks kansen en beperkte zich tot het verdedigen van de 2-0 voorsprong. Op slag van rust kreeg Bryan Linssen nog een kans op de aansluitingstreffer, maar hij schoot hoog over.

Binnen tien minuten na rust kwam Feyenoord alsnog terug in de wedstrijd. Steven Berghuis knalde hard raak na een voorzet van Luciano Narsingh. Even mocht de ploeg van Advocaat hopen op meer (Linssen miste een kans op de 2-2), maar Liendl, hij weer, maakte aan alle illusies een eind: 3-1.

In de 66e minuut werd het nog erger voor Feyenoord. Opnieuw een penalty na een overtreding ( tenminste in de ogen van scheidsrechter) van Bijlow. Dit keer benutte Dejan Joveljic het buitenkansje koelbloedig: 4-1.

Lekke band

Voor het duel zat het Feyenoord ook al niet mee. De spelersbus kreeg op weg naar De Kuip te maken met een lekke band. De bus strandde op enkele honderden meters van het stadion en de spelers legden het laatste stukje af in een andere bus.

Dinamo Zagreb en CSKA Moskou gelijk

In Feyenoords poule heeft Dinamo Zagreb ook de tweede groepswedstrijd gelijkgespeeld. Bij CSKA Moskou bleef het 0-0. Zowel de Kroaten als de Russen hebben nu 2 punten gehaald. Dinamo kwam nog niet tot scoren.

CSKA Moskou is de volgende tegenstander van Feyenoord

Telesport