QN Sport+ Television N.V.

Everton-verdediging krijgt ervan langs: ‘Het is belachelijk’

Onder Ronald Koeman konden ze het niet brengen en ook onder diens opvolger schutteren de verdedigers van Everton flink. “Het is belachelijk”, zegt oud-international Gary Neville.

Neville sprong bij SkySports in de bres voor de onervaren David Unsworth, de opvolger van Koeman. “Als jonge spelers fouten maken, zeggen we dat het aan een gebrek aan ervaring ligt. Bij een oude speler zeggen we dat hij te oud is. Zo gaat het ook bij managers.”

“Ik denk dat het verkeerd is om naar het gebrek aan ervaring van Unsworth te wijzen. Everton zou wellicht ook van Leicester City hebben verloren met een meer ervaren trainer.”

“Die ervaren spelers in de verdediging stellen me constant teleur. Ze moeten hun verantwoordelijkheid nemen, maar dat doen ze niet. Daar lopen ze voor weg. Het is makkelijk om naar de trainer te wijzen, maar je kunt mij niet wijsmaken dat Unsworth ze voor de wedstrijd heeft verteld dat ze grote gaten moeten laten vallen tussen de backs en de centrale verdedigers.”

“Ze zouden het moeten weten. Leighton Baines, Phil Jagielka en Ashley Williams hebben honderdduizend wedstrijden gespeeld. Hou die ruimtes dan klein, het is belachelijke. Nu krijgt Unsworth ervan langs, omdat hij een paar wedstrijden heeft verloren. Het is belachelijk, absoluut belachelijk.”

Everton staat momenteel op de 18e plaats in de Premier League met maar 8 punten uit 10 wedstrijden.

Telesport