QN Sport+ Television N.V.

FA verbiedt naamswijziging Hull City in Hull Tigers

hull city

De Engelse voetbalbond FA heeft vandaag het voorstel afgewezen om de naam van Hull City te veranderen in Hull Tigers. Dat maakte de FA bekend op de website. Assem Allam, de steenrijke Egyptische eigenaar van de club, wilde de naam om zakelijke redenen aanpassen.

Van de stemgerechtigden binnen het bestuur van de FA stemde 63,5 procent tegen de naamswijziging. Allam wilde die doorvoeren omdat hij Hull City maar een doorsneenaam vond. ‘Ik wil dat de club speciaal wordt. Er moet een nieuwe identiteit worden gecreëerd’, verklaarde Allam in augustus 2013 in een Britse krant.

Allam dreigde medio januari met opstappen als de naamswijziging niet door zou gaan. ‘Niemand op deze wereld mag vraagtekens stellen bij mijn zakelijke beslissingen’, zei hij toen tegen Sky Sports. ‘Ik ben hier om de club te redden en te beheren voor de gemeenschap. Dat zal nooit andersom zijn. Als ze me weg willen hebben, ben ik binnen 24 uur vertrokken.’

Hull City wilde nog geen commentaar geven op de uitspraak van de FA. Hull speelt komende zondag voor het eerst in 80 jaar in de halve finale van de FA Cup. ‘We concentreren ons op de steun aan coach Steve Bruce en het team, voor de wedstrijd van komende zondag tegen Sheffield United’, aldus de club.

ad.nl