QN Sport+ Television N.V.

Farah is helemaal klaar met dopingbeschuldigingen

farah

Mo Farah kan het woord doping niet meer horen. ,,Ik word er doodziek van elke keer mezelf te moeten herhalen. De pers maakt elk keer wel iets van niets”, zei de Britse topatleet, viervoudig olympisch kampioen op de lange afstanden.

De naam van Farah dook vorige week weer op in door Russische hackers gelekte documenten, waaruit blijkt dat de atleet in 2015 verdachte van dopegebruik was, maar door de internationale atletiekfederatie IAAF werd vrijgesproken. Eerder dit jaar bracht een arts naar buiten dat hij Farah in 2014 injecteerde met een voedingssupplement en die handeling nooit in een officieel document vastlegde.

,,Ik heb gezegd dat ik nooit doping heb gebruikt en ook nooit zal gebruiken. Ik geloof in een schone sport en wil gewoon genieten van het hardlopen. Ik heb geen geheimen, ik train hard om succesvol te zijn en dat valt niet mee. Het zou fijn zijn als de media iets meer zouden begrijpen van mijn sport en zich aan de feiten hielden”, aldus Farah, die afgelopen zondag bij de Anniversary Games in Londen zijn laatste wedstrijd liep voor de WK, volgende maand eveneens in de Engelse hoofdstad.

ad.nl