QN Sport+ Television N.V.

FC Utrecht wint nipt in Heerenveen na riante voorsprong

FC Utrecht heeft de doelpuntrijke uitwedstrijd tegen sc Heerenveen ternauwernood in zijn voordeel beslist. De ploeg van Dick Advocaat won na een riante voorsprong bij rust (0-3) uiteindelijk met één goal verschil: 2-3.

Heerenveen zette in de beginfase druk, maar Utrecht kwam er voetballend prima uit. Dat leidde tot een serie corners. Uit één daarvan kopte Emil Bergström raak. Hij zou eigenlijk op de bank beginnen, maar Timo Letschert haakte in de warming-up af, waardoor er voor Bergström toch een basisplaats was.

FC Utrecht viert de 0-1 van Bergström.

Kerk

Counterend bleek Utrecht nog dodelijker. Gyrano Kerk verraste Warner Hahn in de korte hoek, Oussama Tannane deed dat op slag van rust nogmaals in de andere hoek: 0-3. Voor Kerk was het al de vierde opeenvolgende wedstrijd waarin hij trefzeker was.

Utrecht lokte de thuisploeg na rust uit de tent, maar die was kopschuw geworden. Pas na Michel Vlaps machtige volley (1-3) ging de voet van de rem. Pelle van Amersfoort werkte uit een corner via zijn rug zelfs nog de 2-3 binnen, waarna Utrecht met de schrik vrijkwam.

In de laatste zeven edities van sc Heerenveen-FC Utrecht vielen in totaal 32 doelpunten, een gemiddelde van 4,6 goals per wedstrijd.

Voor FC Utrecht was het dit seizoen pas de tweede zege in een uitwedstrijd. De club staat nu vierde op ruime achterstand van Feyenoord.

Bron: NOS.nl