QN Sport+ Television N.V.

Federer twijfelt over deelname Australian Open: ’Ik ben nog steeds niet topfit’

BERN – Roger Federer moet mogelijk de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van 2021, aan zich voorbij laten gaan.

Dat heeft de 20-voudig grandslamkampioen tijdens de Sports Awards voor de camera van SRF gezegd.

„Het wordt krap voor de Australian Open”, zei Federer (39), die het toernooi in Melbourne zes keer wist te winnen. „Ik had gehoopt dat ik in oktober 100 procent fit zou zijn, maar helaas was ik dat niet. En dat ben ik nog steeds niet. Ik zou verder willen zijn, maar ben alsnog tevreden met waar ik sta.”

Enorme domper

Federer kwam door een knieblessure voor het laatst op de Australian Open van dit jaar in actie. De Zwitser verloor in de halve finale van Novak Djokovic. „De tweede knieoperatie was een enorme domper, maar in de afgelopen zes maanden is er gestaag vooruitgang geboekt”, aldus de nummer 5 van de wereld. „We nemen onze tijd; de komende twee of drie maanden worden enorm belangrijk voor mij.”

Vooralsnog staat de start van de Australian Open gepland voor maandag 18 januari. De organisatie zou echter in verband met het coronavirus voornemens zijn het toernooi te verplaatsen naar februari.

 

 

Bron: Telegraaf.nl