QN Sport+ Television N.V.

Félix eist negatieve hoofdrol op bij worstelpartij Atlético met Bilbao

Atlético Madrid blijft na een gelijkspel tegen Athletic Bilbao ongeslagen in La Liga, maar trainer Diego Simeone beleefde weinig plezier aan de worstelpartij in Wanda Metropolitano: 0-0. Invaller João Félix benadeelde zijn ploeg door in een tijdsbestek van een minuut twee keer geel te pakken.

Zowel Atlético als Bilbao was nog zonder nederlaag in La Liga voor hun ontmoeting in Madrid. Bij de thuisploeg begon Antoine Griezmann in de basis en Luis Suárez startte op de bank, nadat hij midweeks negentig minuten in actie kwam in het Champions League-duel met FC Porto (0-0). Aan de andere kant maakte Iñaki Williams voor de tweehonderdste competitiewedstrijd op rij zijn opwachting bij Bilbao. De aanvaller heeft het record van voormalig Real Sociedad-speler Jon Andoni Larrañaga (202) in het vizier.

Veel te genieten viel er niet voor rust. Griezmann was nog wel dreigend voor het doel van Bilbao, maar het rollertje van dichtbij kon uiteindelijk simpel gekeerd worden door keeper Unai Simón. Aan het begin van de tweede helft waren er voor beide doelen gevaarlijke momenten. Simón haalde opgelucht adem toen Ángel Correa uit kansrijke positie naast kopte en Jan Oblak zag Williams na een knappe actie net naast schieten.

Baskische muur
Atlético-trainer Diego Simeone besloot tien minuten na rust in te grijpen met drie wissels en bracht onder anderen Suárez voor Griezmann. Met ook invaller Félix binnen de lijnen hoopte Simeone een bres te slaan in de hechte defensie van Bilbao, maar de Basken hielden stand. Een kwartier voor tijd leek Atlético de bezoekers eindelijk van zich af te schudden, maar het schot van Marcos Llorente kwam via de paal terug in het veld.

Op het moment dat Atlético leek door te drukken eiste Félix een negatieve hoofdrol op door binnen een minuut twee keer geel te pakken. Nadat hij geel kreeg voor een overtreding had de jonge Portugees ook nog commentaar op scheidsrechter Jesús Gil Manzano, die daar niet van gediend was. De gemoederen liepen vervolgens in de slotfase geregeld hoog op bij (vermeende) overtredingen van Bilbao. De Basken hadden in de extra tijd nog de overwinning kunnen opeisen. Asier Villalibre ging alleen op Oblak af, maar liftte de bal vervolgens gehaast over het doel. Zo mocht Atlético zich nog gelukkig prijzen met een punt.