QN Sport+ Television N.V.

Feyenoord troeft Ajax en PSV af als hofleverancier Elftal van het Jaar

Feyenoord is met vier spelers hofleverancier van het Elftal van het Jaar van VI. Landskampioen Ajax en nummer twee PSV leveren allebei drie spelers.

Feyenoord maakte dit seizoen grote indruk in de Conference League door de finale te bereiken, maar eindigde in de Eredivisie ruim achter Ajax en PSV. Op individueel vlak hebben Fredrik Aursnes (6,71), Orkun Kökçü (6,81), Luis Sinisterra (6,71) en Gernot Trauner (6,78) echter een dusdanig sterk seizoen achter de rug dat ze allemaal in de toptien van het VI Speler van het Jaar-klassement eindigden.

 

Landskampioen Ajax levert met rechtsback Noussair Mazraoui (7,00), verdediger Jurriën Timber (6,86) en aanvoerder Dusan Tadic (6,49) ‘slechts’ drie spelers. Dat valt niet los te zien van de blessures van Antony, Lisandro Martínez en Remko Pasveer. Het drietal stond lang in de bovenste regionen van het klassement, maar viel weg doordat ze te weinig beoordelingen hadden (het minimum is 23).

Voorin was het daardoor bijvoorbeeld enigszins improviseren, omdat er behalve Sinisterra (6,71),VI-Speler van het Jaar Cody Gakpo (7,02) en Tadic (6,49) weinig aanvallers terug te vinden zijn tussen de best beoordeelde spelers van het seizoen. In de topdertig staan verder alleen Steven Berghuis (6,40), Jesper Karlsson (6,32) en Jørgen Strand Larsen (6,28) als kandidaten voor de voorhoede.

 

Achterin was er juist keuze te over. De vierde positie naast Mazraoui, Timber en Trauner ging uiteindelijk naar Mauro Júnior. De Braziliaan was dit seizoen als links- en als rechtsback een revelatie bij PSV en bleef Ajax-linksback Daley Blind (6,54) met een gemiddelde van 6,58 net voor. De derde PSV’er in het elftal is middenvelder Ibrahim Sangaré (6,76). Olivier Boscagli (6,65) legde het af tegen Timber en Trauner.

 

DTSNV

De enige speler buiten de topdrie in het Elftal van het Jaar is Lars Unnerstall. De van PSV overgekomen doelman kende een ijzersterk seizoen namens FC Twente, dat mede dankzij de reddingen van de Duitser knap als vierde eindigde in de Eredivisie. Unnerstall is na het wegvallen van Pasveer verreweg de best bedoordeelde keeper van dit Eredivisie-seizoen: 6,43.

vi.nl