QN Sport+ Television N.V.

Feyenoord verliest van Borussia Dortmund

MARBELLA – Feyenoord heeft vrijdag verloren van Borussia Dortmund. De koploper van de Bundesliga won de oefenwedstrijd met 2-1. De ontmoeting vond plaats in de Spaanse plaats Marbella.

Maximilian Philipp zette de Duitsers kort na de hervatting op voorsprong. Hij profiteerde van een missertje van Sven van Beek in de Rotterdamse defensie. Raphaël Guerreiro maakte er 0-2 van. Bart Nieuwkoop, na ruim een uur ingevallen, tikte de 1-2 binnen nadat doelman Roman Bürki een kopbal van Jan-Arie van der Heijden niet onder controle had gekregen.

Robin van Persie maakte geen deel uit van de selectie van Feyenoord. Bij de Duitsers was Marco Reus, een van de sterspelers, niet fit genoeg om mee te doen.

Giovanni van Bronckhorst was naderhand tevreden. „Ik denk dat we kunnen spreken van een goede oefenwedstrijd tegen een zeer goede tegenstander. Natuurlijk heb ik dingen gezien die beter kunnen, bijvoorbeeld de manier waarop we het eerste doelpunt tegen krijgen. Dat zijn leermomenten. Gelukkig ging er ook heel veel goed.”

Dat het soms moeilijk was noemde hij logisch. „We speelden tegen de koploper van de Bundesliga. Bovendien heeft Dortmund zich als nummer één van de groep geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Dat zegt wel iets. Toch hebben wij behoorlijk weerstand kunnen bieden. Bovendien is bijna iedereen fit. Dat hebben we dit seizoen eigenlijk nog niet eerder meegemaakt.”

 

 

Bron: Telegraaf.nl