QN Sport+ Television N.V.

FIFA gaat actie ondernemen tegen misdragingen op social media

De FIFA heeft zaterdag een rapport gepubliceerd dat een duidelijke stijging aantoont van het aantal beledigingen gericht aan voetballers op social media tijdens internationale competities. Daarom gaat de organisatie samen met spelersvakbond FIFPro een plan uitwerken. Dit „ter bescherming van ploegen, spelers, scheidsrechters en supporters”, zo luidt het in een verklaring.

Het rapport signaleerde meer dan 400.000 gepubliceerde berichten op social media tijdens de halve finales en finale van het EK 2021 en de Afrika Cup 2022. Daaruit bleek dat meer dan de helft van de spelers werd beledigd. De beledigingen waren bovendien voor een belangrijk deel afkomstig van landgenoten. Homofobe en racistische opmerkingen kwamen het vaakst voor.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino: „Helaas stellen we een zorgwekkende tendens vast in het publiceren van onaanvaardbare berichten. Deze vorm van discriminatie hoort niet thuis in het voetbal. We zullen er, onder meer met technische hulpmiddelen, alles aan doen om dit in te perken.”

DTSNV

 

 

Bron:Telegraaf.nl