QN Sport+ Television N.V.

FIFA legt zaakwaarnemer Raiola wereldwijde schorsing op

Mino Raiola is door de wereldvoetbalbond FIFA voor drie maanden geschorst. Daarmee neemt de wereldvoetbalbond de straf over die eerder deze week door de Italiaanse bond aan de Nederlandse voetbalmakelaar was opgelegd. Raiola behartigt onder anderen de belangen van Ajacied Matthijs de Ligt, die in de belangstelling staat van tal van Europese topclubs.

Raiola liet eerder al weten zich van geen kwaad bewust te zijn en kondigde aan in beroep te gaan tegen de straf.

De schorsing door de Italiaanse voetbalbond werd donderdag bekendgemaakt, zonder dat daarbij een nadere uitleg werd gegeven. Volgens Italiaanse media is de reden dat Raiola onrechtmatig zou hebben gehandeld bij de transfer van toenmalig jeugdspeler Gianluca Scamacca van Roma naar PSV in januari 2015.

Zaakwaarnemer van De Ligt en Lozano

De FIFA heeft nu in een schriftelijke verklaring laten weten de schorsing over te nemen. Raiola mag daarom van 9 mei tot 9 augustus geen zaken doen. De deadline voor transfers tijdens de komende zomerperiode is 31 augustus.

Raiola is belangenbehartiger van vele topspelers, onder wie Matthijs de Ligt (Ajax) en Hirving Lozano (PSV). Beide spelers staan naar verluidt in de belangstelling van verschillende Europese topclubs. Ook Romelu Lukaku, Paul Pogba en Mario Balotelli behoren tot Raiola’s stal.

 

 

Bron: NOS.nl