QN Sport+ Television N.V.

Finale Copa Libertadores op 9 december in Madrid

De return van de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors wordt op zondag 9 december (16:30 lokale tijd) gespeeld in Santiago Bernabéu, het stadion van Real Madrid.

Nadat de eerste finalewedstrijd in 2-2 was geëindigd, werd afgelopen zaterdag het tweede duel in Buenos Aires, afgelast. Daartoe werd besloten nadat de spelersbus van Boca was bekogeld door River-fans.

Om de gemoederen tot bedaren te brengen had de politie traangas ingezet, dat door de kapotte ramen de bus in was gekomen. Dat leidde bij veel Boca-spelers tot pijnlijke ogen en moeite met ademhalen. Twee spelers moesten voor behandeling naar het ziekenhuis.

Sancties

Boca Juniors eiste dat River Plate zou worden gediskwalificeerd, maar daar ging de Zuid-Amerikaanse voetbalbond niet op in. Wel moet River Plate twee duels zonder publiek afwerken en krijgt het een boete van bijna 400.000 euro.

De winnaar van de tweestrijd kan overigens meteen door naar Abu Dhabi waar op 12 december het WK voor clubteams begint en waar ook de kampioen van Zuid-Amerika verwacht wordt. De winnaar van de Copa Libertadores stroomt overigens pas in bij de halve finales op 18 december.

 

 

Bron: NOS.nl