QN Sport+ Television N.V.

Formule 1 herhaalt: klimaatneutraal zijn in 2030

De Formule 1-top gaat vanaf de komende race in Silverstone de eigen doelstelling om in 2030 klimaatneutraal te opereren extra promoten.

Naast die ambitie over acht jaar moet de nieuwe generatie motoren in de sport (vanaf 2026) gebruikmaken van 100 procent duurzame brandstof.

Sinds de sport in 2019 bekendmaakte in 2030 klimaatneutraal te zijn, zijn de eerste stappen gezet volgens de Formule 1-leiding. Zo zijn vrachtcontainers opnieuw ontworpen om efficiënter gebruikt te kunnen worden en worden ook de promotors van de verschillende Grand Prixs aangespoord om mee te denken als het gaat om zaken als plastic en afval.

 

DTSNV

Belangrijk punt voor de komende jaren zal een betere indeling van de steeds voller rakende racekalender worden, om zo de vracht- en reislogistiek efficiënter te maken. CEO Stefano Domenicali kondigde eerder al aan dat dit een punt van aandacht is. Dit jaar vond de derde race bijvoorbeeld plaats in Australië, gevolgd door een Grand Prix in Italië, waarna weer naar Miami werd gevlogen. Na twee Europese races kwam daarna de ook al niet al te logische combinatie Azerbeidzjan-Canada.

Telesport