QN Sport+ Television N.V.

Franklin Essed Stadion moet gereed zijn vóór kwalificatiewedstrijd

PARAMARIBO – De verlichting van het Franklin Essed Stadion zal vóór de wedstrijd tussen Suriname en de Kaaimaneilanden in orde moeten zijn. Het rest alleen nog het plaatsen van de totale verlichting. Door de zachte bodem, als gevolg van de vele regenbuien, zijn de lichtmasten nog niet geplaatst.

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft inmiddels de Wereldvoetbalbond (Fifa) gevraagd om vóór 24 maart naar een oplossing te zoeken, zodat de kwalificatiewedstrijd voor het WK 2022 in Qatar zonder problemen kan worden afgewerkt. “Ik weet niet wat ze gaan doen, maar er moet een oplossing komen. We moeten alles vóór de wedstrijd van 24 maart in place hebben”, onderstreept SVB-voorzitter John Krishnadath in gesprek met de Ware Tijd.

“Het is niet onze hoofdpijn. Zij moeten de dienst leveren. Ik heb de Fifa geschreven dat wij een oplossing willen. De verlichting wordt in opdracht van de Wereldvoetbalbond gedaan door de Turkse maatschappij Hatco, die Kuldipsingh heeft ingehuurd om de masten te plaatsen.” De voorzitter heeft begrepen dat de lichtmasten hooguit volgende week zullen worden geplaatst, waarna de technische staf van het Europese bedrijf de lichten komt kalibreren.

Volgens Krishnadath zijn ook alle protocollen en officials gereed voor de wedstrijd tussen Suriname en de Kaaimaneilanden. Trots voegt hij eraan toe dat Natio in poule B het enige team is dat de thuiswedstrijd in eigen land zal spelen.

De bondsvoorzitter zegt te hebben aangeboden om alle eerste- en tweededivisiespelers en staf op kosten van de SVB te laten vaccineren, zodat er weer in competitieverband kon worden gevoetbald. Als gevolg van Covid-19 werd de competitie in maart 2020 afgebroken.

Krishnadath geeft aan dat de minister nooit op het schrijven van de SVB heeft gereageerd. “Wij wilden negenhonderd man laten vaccineren of ten minste de veertig selectiespelers. We zijn intussen een maand verder, dus weet ik niet of ons verzoek alsnog zal worden ingewilligd.”

Echter, toen de SVB de regering schreef had Suriname nog niet de beschikking over Covid-19-vaccins. Pas op 11 februari kreeg het land duizend doses van het AstraZeneca-vaccin, geschonken door het eiland Barbados. Dat sporters in deze fase zullen worden gevaccineerd is vrij zeker uitgesloten.

Bij meerdere gelegenheden is namelijk aangegeven dat eerst frontliniemedewerkers zullen worden ingeënt. Dat is niet anders met de duizend doses, goed voor vijfhonderd personen. Directeur Rakesh Gajadhar Sukul van Volksgezondheid zei op 10 februari tijdens de Covid-19-persconferentie dat frontliniewerkers zoals verpleegkundigen, dialysepatiënten en inwoners van bejaardentehuizen voorkeur krijgen bij de eerste vaccinatieronde.

Dwtonline.com