QN Sport+ Television N.V.

Frankrijk te sterk voor verrassend Slovenië in eindstrijd EK volleybal

Frankrijk heeft zondag het EK volleybal gewonnen. De mannen van coach Laurent Tillie waren in de finale met 3-0 te sterk voor de verrassing van het toernooi, Slovenië (25-19, 29-27, 29-27).
In de eerste set liet Frankrijk duidelijk merken dat het zich niet zou laten verrassen door de ploeg die schitterde tegen wereldkampioen Polen en de nummer twee van Europa, Italië.

Slovenië toonde echter dat het land niet zomaar die twee topploegen had verslagen, rechtte de rug en leek de stand in de tweede set recht te trekken.

De Fransen maakten echter een sterke comeback in de slotfase van die set, werkten liefst vijf setpunten weg en sloegen zelf wel toe op het tweede setpunt. Antonin Rouzier zorgde met een ace voor een 2-0 voorsprong.

Ook de derde set verliep uitermate spannend, maar opnieuw trok Frankrijk aan het langste eind. Earvin Ngapeth besliste de wedstrijd met een achterwaartse smash.

Outsider
Frankrijk gold op voorhand als een outsider voor de titel en eindigde als eerste in de poulefase na winst op Kroatië, Estland en Italië.

In de kwartfinales werd ook Servië geklopt, in de halve finales werd na een bizarre comeback ook Bulgarije voor eigen publiek verslagen.

Slovenië gold niet eens als een outsider, maar pakte desondanks het zilver. Na een derde plek in de poule, waarin twee keer werd verloren, versloegen de mannen van coach Andrea Giani Nederland, Polen en Italië.

Giani is overigens een bekende in Nederland. De Italiaan sloeg in de olympische finale van 1996 buiten de antenne om in de vijfde set, waardoor Oranje de titel pakte.

Door: Nu.nl