QN Sport+ Television N.V.

Frankrijk wint en zorgt voor primeur

benzema

Frankrijk heeft op het WK zijn eerste wedstrijd in groep E gewonnen. In een bij vlagen hard duel in Porto Alegre werd Honduras met 3-0 verslagen. Bij de tweede Franse treffer beleefde de doellijntechnologie haar primeur.

De Fransen gingen direct op zoek naar de openingstreffer en waren daar ook twee keer dichtbij. Blaise Matuidi schoot via de handen van doelman Noel Valladares op de lat en Antoine Griezmann trof eveneens het aluminium met een kopbal.

Honduras leek ongeschonden de rust te halen, maar hun meest ervaren speler ging ernstig in de fout. Wilson Palacios (bijna 100 interlands) duwde Paul Pogba dom omver in het strafschopgebied en kreeg zijn tweede kaart. Karim Benzema verzilverde vervolgens de toegekende penalty.

Primeur

Na rust was er een WK-primeur. De nieuwe doellijntechnologie gaf voor het eerstde doorslag bij de toekenning van een treffer. Benzema trof de paal, waarna de bal via Valladares richting doel hobbelde. Met de nieuwe techniek bleek dat de bal over de lijn was: 2-0.

Frankrijk kreeg vervolgens voldoende kansen om de score verder op te voeren, maar Valladares greep twee keer bekwaam in bij schoten van dichtbij.

Toch werd het 3-0 voor de formatie van bondscoach Didier Deschamps. Na een afgeketst schot belandde de bal bij Benzema en de spits scoorde knap uit een moeilijke hoek. Frankrijk zocht nog naar een vierde treffer, maar die bleef de tien Hondurezen bespaard.

nos.nl