QN Sport+ Television N.V.

Fraser verkiest FC Utrecht boven Oranje

De kogel is door de kerk: Henk Fraser is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. De voormalig verdediger ziet daarmee een langgekoesterde wens in vervulling gaan. Het betekent alleen wel dat hij zijn assistentschap bij het Nederlands elftal op moet geven.

Na het tussentijdse vertrek van René Hake ging FC Utrecht op zoek naar een trainer voor het seizoen 2022/23. Fraser stond bovenaan ieders lijstje en werd direct gesprekspartner. Voor het weekend kon VI melden dat de gesprekken in een afrondende fase waren. Nu is de overstap definitief.

 

Fraser heeft bij Sparta Rotterdam nog een doorlopend contract, maar daarin stond een clausule, waardoor hij de kans had om na dit seizoen te vertrekken. Eind januari maakte Fraser bekend dat hij van deze gelegenheid gebruik zou maken en dat hij Sparta na vier seizoenen achter zich zou laten.

 

Als hoofdtrainer van Sparta was Fraser de laatste maanden nog parttime in dienst bij de KNVB als assistent van bondscoach Louis van Gaal. Fraser zou deze winter meegaan als assistent naar het WK in Qatar. Waar Sparta geen moeite had met de duo-functie, is FC Utrecht echter van mening dat de twee banen niet met elkaar te combineren zijn. En dus gaat Fraser niet mee naar Qatar.

 

DTSNV

Als voetballer speelde Fraser twee seizoenen in de Domstad. In 1986 kwam hij ook al over van Sparta Rotterdam. Later vertrok de voormalig trainer van onder meer ADO Den Haag en Vitesse naar Roda JC Kerkrade.

vi.nl