QN Sport+ Television N.V.

Frenkie de Jong gematigd tevreden in Barcelona: ’Ik geef mezelf een 6 à 6,5’

Frenkie de Jong geeft zichzelf voor zijn eerste half jaar in dienst van Barcelona een kleine voldoende als beoordeling.

Dat vertelt hij in gesprek met het Spaanse medium Sport. „Ik krijg veel speelminuten, daar ben ik blij mee”, aldus de van Ajax overgekomen middenvelder. „Mijn spel is tot nu toe oké, maar ik weet dat ik nog veel beter kan. Voor mijn optredens tot dusver geef ik mezelf een 6 à 6,5.”

Legendes

De Jong kwam tot dusver 27 officiële wedstrijden in actie voor de Spaanse grootmacht. Daarin maakte hij één treffer en verzorgde hij drie assists. „Ik heb nog geen seconde spijt van deze keuze”, aldus De Jong. „Het was altijd mijn droom om voor deze club te spelers, samen met spelers die voor mij legendes zijn. Toen ik als club televisie keek, wonnen zij alle bekers bij elkaar. Ik leer hier echt elke dag.”

Johan Cruijff, één van de voorgangers van De Jong in Camp Nou, kwam tot vijf seizoenen in het rood-blauwe shirt. „Ik hoop dat ik hier wel langer kan blijven”, lachte De Jong nadat hij gevraagd was naar zijn ambities. „Misschien zelfs wel tot aan het einde van mijn carrière. Ik zie momenteel geen club in de wereld die van een hoger niveau is, of naar wie een overstap een stap hogerop zou betekenen.”

Impact

De middenvelder gedijt ook prima in het leven in Barcelona, zo vertelt hij. „Hetgene wat me misschien nog het meest verbaasd heeft, is de impact die Barcelona heeft. Ajax werd ook door veel mensen bekeken en gevolgd, maar in Barcelona praten en discussiëren de mensen iedere dag over de club. Ik luister niet veel naar de radio, maar via de voetbalsites krijg ik natuurlijk wel het een en ander mee. Of het wordt me verteld door mijn familie, vrienden of teamgenoten.”

Over de Spaanse fans is de Oranje-international erg te spreken. „Normaal draag ik bijna altijd een petje als ik de stad inga, maar als ik word herkend zijn de mensen altijd erg vriendelijk. Ze zeggen dat ik goed bezig ben, dat ze mij en de club supporten en sporen me aan zo door te gaan. Natuurlijk willen ze even een praatje maken of op de foto, maar het wordt zeker niet vervelend. Ze vallen me niet lastig.”

Telesport