QN Sport+ Television N.V.

‘Frenkie de Jong heeft nog steeds niet laten zien dat hij Busquets kan vervangen’

Frenkie de Jong werd bij zijn transfer van Ajax beschreven als de beoogde opvolger van Sergio Busquets op het middenveld van Barcelona, maar na donderdagavond concluderen de Spaanse media opnieuw dat de Nederlander niet de juiste man is voor deze erfenis.

Busquets begon donderdag tegen Galatasaray (0-0) op de bank bij Barcelona en De Jong speelde op de plek van de inmiddels 33-jarige Spanjaard. De Jong had het echter moeilijk in de eerste helft en kon het spel niet naar zich toetrekken. Xavi zag dat ook en bracht Busquets halverwege binnen de lijnen, voor Nico González.

Met Busquets binnen de lijnen verbeterde het spel van De Jong. Hij kwam zelfs nog het dichtst bij de winnende treffer, toen hij de paal raakte.

‘Frenkie begon als verdedigende middenvelder, maar had veel moeite om contact te maken met zijn ploeggenoten’, schrijft ASMarca zag dat ook: ‘De spelers van Galatasaray zetten de Nederlander flink onder druk. Na de komst van Busquets kwam hij in de wedstrijd te zitten.’

 

Het Catalaanse SPORT beoordeelt het optreden van De Jong met een 5. ‘Pas toen Busquets inviel, herwon hij het momentum’, zag ook deze krant. Ook Mundo Deportivo zag De Jong na rust verbeteren: ‘Hij was in de tweede helft beter dan de eerste, waarin hij als verdedigende middenvelder had gespeeld. Frenkie heeft op deze positie nog steeds niet laten zien dat hij Busquets kan vervangen.’

Memphis
Naast Frenkie de Jong had ook Memphis Depay een basisplaats bij Galatasaray. De spits had twee gevaarlijke schoten van afstand, maar daar wist doelman Iñaki Peña (door Barcelona verhuurd aan Galatasaray) wel raad mee. Voetballend viel het niet mee wat Memphis liet zien.

 

DTSNV

‘Ondanks het feit dat hij de speler was die aanvallend gezien het meest probeerde, is de waarheid dat zijn spel vrij middelmatig was’, schrijft AS. ‘Hij bood weinig aanvallende oplossingen.’ Ook Mundo Deportivo beschrijft het spel van Memphis, die na een uur gewisseld werd, als ondermaats.

vi.nl