QN Sport+ Television N.V.

Frenkie de Jong krijgt ’gewoon’ Valverde als trainer

FC Barcelona heeft trainer Ernesto Valverde het vertrouwen geschonken. De trainer blijft aan, ondanks de dramatische uitschakeling in de halve finales van de Champions League.

De Spanjaard heeft voor een jaar bijgetekend bij de Catalaanse topclub en daarbij zelfs de mogelijkheid bedongen er nog een seizoen aan vast te plakken. ”Valverde heeft het zelf al gezegd; hij heeft de steun van mij en het bestuur. Hij is de coach die we willen. We zijn heel blij met hem”, zei voorzitter Josep Maria Bartomeu.

Bartomeu zei dat Barça nog altijd de pijnlijke uitschakeling voelt door Liverpool in de Champions League. Barcelona won de thuiswedstrijd met 3-0, maar verloor op Anfield met 4-0. Hij benadrukte echter het belang van de Spaanse competitie. ,,Het kampioenschap winnen is altijd het eerste doel en daarna komen de Spaanse beker en de Champions League”, zei hij.

Wat dat betreft heeft Valverde het goed gedaan. Hij veroverde met Barça de titel en heeft nog kans op de beker. Valencia is op 25 mei de tegenstander in de finale van de Copa del Rey.

Telesport