QN Sport+ Television N.V.

‘Fysiek monster’ Salah laat Klopp na Afrika Cup meteen weer lachen

Mohamed Salah speelt donderdag mogelijk al weer mee bij Liverpool in het Premier League-duel met Leicester City. De Egyptische steraanvaller ging afgelopen zondag met zijn land onderuit in de Afrika Cup-finale, maar is er volgens Jürgen Klopp klaar voor.

Tot grote vreugde van de Duitse manager van Liverpool. ‘Mo is terug, ik heb al met hem gesproken’, vertelt Klopp op de clubwebsite. ‘Natuurlijk is hij teleurgesteld, maar hij kijkt uit naar alles wat hier nog gaat komen. Ongeveer het eerste wat Mo tegen mij zei was: “Ik ben er klaar voor”. Haha!’ En dan te bedenken dat Salah liefst zeven duels in de benen heeft, waarvan vier over 120 minuten.

Het is afwachten of de medische staf van Liverpool ook groen licht geeft voor de rentree van Salah, die door zijn deelname aan de Afrika Cup op 2 januari zijn laatste wedstrijd speelde voor de club. Klopp wil niets overhaasten, maar zal niet aarzelen de 29-jarige aanvaller op te stellen als het verantwoord is.

‘Hij is een ervaren speler, hij is in fysiek opzicht een monster om eerlijk te zijn. Dus we zullen zien. Vandaag hebben we nog een hersteltraining en dan kijken we morgen hoe hij zich voelt. En als hij zich goed voelt, zullen we hem zeker niet om de verkeerde redenen uit de ploeg laten.’

 

Voor Afrika Cup-winnaar Sadio Mané komt het duel met Leicester van donderdag nog te vroeg. De 29-jarige aanvaller vliegt op zijn vroegst woensdagavond terug naar Engeland. Maandagavond vierde Mané de eerste eindzege in de historie van Senegal nog groot in eigen land.

Hoewel ook Mané al een maand afwezig is, heeft Klopp daar totaal geen problemen mee. ‘Het betekent alles voor hem en de bevolking. Dat respecteren we enorm, we hebben nooit overwogen hem terug te roepen. Laat hen doen wat ze momenteel doen, want ze verdienen het.’

vi.nl