QN Sport+ Television N.V.

Fysiotherapeut Bastiaan de Boer geslaagd voor IOC Course in Sport Physical Therapies

Fysiotherapeut Bastiaan de Boer heeft afgelopen vrijdag in Lausanne, Zwitserland, zijn diploma ontvangen voor de IOC Course in Sport Physical Therapies.

De afsluiting van deze tweejarige opleiding vond plaats op het vorige maand geopende nieuwe hoofdkwartier van het Internationaal Olympisch Comite. Bastiaan was de enige student uit Zuid Amerika en het Caribisch gebied die het programma succesvol heeft kunnen afronden. In totaal hebben 34 Sportfysiotherapeuten vanuit de hele wereld hun diploma ontvangen.

Naast deze groep Sportfysiotherapeuten ontvingen 51 Sportartsen hun diploma van IOC Sports Medicine programma. Van deze groep waren er 2 sportartsen uit buurland Brazilië.
Professor Ron Maughan uit Schotland was de programma director van beide studierichtingen en feliciteerde de groep met hun resultaat.

(Foto: Bastiaan de Boer).

Tijdens het tweejarig programma zijn er afvallers geweest omdat de lat voor hen te hoog gelegd was. Het programma wilde artsen en fysiotherapeuten afleveren op de hoogste standaard die het IOC aan medische begeleiding stelt en dat betekent dat niet elke deelnemer de eindstreep zal halen, memoreerde Maughan. Ook het hoofd van de medische en wetenschappelijke commissie van het IOC, doctor Richard Budgett was aanwezig om de groep te feliciteren en heette hen welkom in de Olympische familie.

Bastiaan geeft aan de afgelopen 2 jaar heel wat offers gebracht te hebben voor het volbrengen van deze opleiding. De studie was grotendeels online maar er was vorig jaar september een praktische sessie in het Engelse Newcastle. Bastiaan kon de prijzige studie completeren door een Scholarship van Olympic Solidarity. Door tussenkomst van het Surinaams Olympisch Comite was Bastiaan gevraagd te solliciteren naar deze studieplek. Na succesvolle afronding valt er een last van zijn schouders en hoopt hij zich optimaal te kunnen inzetten voor de verdere ontwikkeling van sportmedische zorg in Suriname. Samen met het Surinaams Olympisch Comite en het ministerie van Sport- en Jeugdzaken zal er gekeken worden hoe de opgedane kennis en het aangeboorde netwerk, optimaal ingezet kan worden.