QN Sport+ Television N.V.

Gattuso stapt op bij AC Milan: ‘Een pijnlijke maar doordachte beslissing’

Gennaro Gattuso stapt op bij AC Milan. De Italiaanse grootmacht eindigde dit seizoen als vijfde in de Serie A en liep daardoor Champions League mis. ,,De beslissing was niet makkelijk, maar ik moest deze maken”, zegt de Italiaan.

Aartsrivaal Inter en het kleine Atalanta wisten zich wel te plaatsen voor het miljardenbal en dat betekent dat Milan al voor het zesde jaar op rij ontbreekt in de Champions League. Clublegende Gattuso werd in november 2017 aangesteld als hoofdtrainer nadat Vincenzo Montella de laan werd uitgestuurd. Gattuso leidde Milan naar de zesde plaats in de competitie en behaalde de bekerfinale in dat jaar.

,,Het waren maanden die ik vol passie heb beleefd. Onvergetelijke maanden”, zegt Gattuso in de Italiaanse krant La Repubblica. ,,Het is een pijnlijke, maar doordachte keuze. Ik geef een contract van twee jaar op. Het verhaal tussen mij en Milan kan nooit een kwestie van geld zijn”, aldus Gattusso. Het contract van de clublegende liep nog tot 2021 en was vijfenhalf miljoen euro waard.

AC Milan veroverde de laatste landstitel in het seizoen 2010/2011 onder de leiding van Massimiliano Allegri en wist sindsdien geen successen meer te behalen. Nadat Allegri in januari 2014 vertrok werd Clarence Seedorf aangesteld als trainer, maar (ook) dat werd geen succes. Daarna kregen ook Filippo Inzaghi, Sinisa Mihajlovic en Montella de kans, maar geen van allen wist te slagen.

Bron: ad.nl