QN Sport+ Television N.V.

Gavin Kensmil Player of the Game

PARAMARIBO – Met een game-high 26 punten in amper 24 minuten heeft de Surinaamse basketballer Gavin Kensmil de Stephen F. Austin State University woensdagavond geleid naar een 81-77 overwinning op Chicago State University. Hij werd na afloop uitgeroepen tot Player of the Game.

De Surinamer was in het William R. Johnson Coliseum een doorn in het oog van de tegenstander en was dominant in de bucket. In de eerste helft scoorde hij zes van de acht schoten in de paint en na de rust vier van de vijf, inclusief een dunk met 2:30 nog te gaan als zijn laatste basket. Kensmil scoorde overall tien van de dertien schoten en benutte zes van de tien vrije worpen. Verder had de forward twee rebounds en twee assists en maakte hij twee turnovers en vier persoonlijke fouten.

 

De overwinning tijdens de zogenoemde ‘Greek Night’ was de vijfde op rij voor The Lumberjacks, die hun winst-/verliesstaat verbeterden naar 17-8, inclusief 9-4 in de Western Athletic Conference (WAC). Een kleine week terug had SFA in Illinois al gewonnen van Chicago State (81-71). Kensmil had toen negentien punten, vier rebounds en vier assists. Zaterdag wacht het uitduel tegen Lamar University, die nog zonder winst zit in de WAC (0-13) en overall op 2-22 staat. Op 17 januari had SFA thuis met 86-78 gewonnen na zestien punten, vier rebounds, twee assists, één steal en één block van Kensmil.

Dancell Leter is uitgeroepen tot Newcomer of the Week.

In de Pan American Center in Las Cruces, New Mexico was Surinames Dancell Leter, woensdag uitgeroepen tot WAC Hoops All-Access Newcomer of the Week, goed voor dertien punten, drie assists, twee rebounds en één steal. Echter, het is Dixie State University niet gelukt zich te revancheren op WAC-koploper New Mexico State University. The Trailblazers gingen met 64-75 ten onder, nadat ze op 10 februari in de eigen Burns Arena met 69-77 hadden verloren. Leter, scoorde twee van de drie veldbaskets en twee van de vier three-pointers en benutte drie van de vijf vrije worpen in 26 minuten.

 

Met 2:21 had hij een three-pointplay (basket en bonus vrije worp) en bracht hij Dixie State nog tot vier punten (59-63), maar de koploper had een 12-5 run in de resterende tijd. De Surinamer maakte vier persoonlijke fouten en had drie turnovers. Leter, die voor de zevende wedstrijd op rij in dubbele cijfers scoorde, zal zich nu met het team voorbereiden op Utah Valley University (17-8/8-5), zaterdag in de Burns Arena in Saint George. Op 8 januari was deze tegenstander in de Utah Community Credit Union Center in Orem, Utah te sterk voor Dixie State (12-14/5-8): 71-79. Leter had toen acht punten, zeven rebounds, één steal en één block.

DWtonline.com