QN Sport+ Television N.V.

Geen doelpunten bij Sjachtar-Bayern

Het duel tussen Sjachtar Donetsk en Bayern München in de achtste finales van de Champions League heeft geen winnaar opgeleverd. De vooral na rust harde wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.

In het 1.000 kilometer verderop gelegen Lviv, waar Sjachtar naar was uitgeweken omdat het in het oosten van Oekraïne nog te onveilig is, opende Bayern het bal: Arjen Robben bezorgde na een dribbel de bal bij Bastian Schweinsteiger, wiens halve omhaal net naast ging.

Het was de opmaat voor een Duitse stormloop op het Oekraïense doel en na opnieuw een voorzet van Robben schoot Thomas Müller naast.

Pas na 20 minuten liet Donetsk, dat met zes Brazilianen aantrad, zich voor het eerst gelden met een razendsnelle uitval, al bleef een schot op het doel uit. Vanwege wat onvriendelijkheden over en weer duurde het tot de dertigste minuut voor er weer een kans kon worden genoteerd; die was voor Müller, die na een voorzet van Franck Ribéry van een metertje of tien over schoot.

Rood voor Xabi Alonso

In de tweede helft regende het overtredingen waarbij vooral Douglas Costa tekeer ging. De Spaanse arbiter Alberto Undiano liet veel onbestraft, maar na 65 minuten trok hij wel geel voor Xabi Alonso wegens het neerhalen van Taison. Dat was zijn tweede en dus moest Bayern met tien man verder.

Even leek Donetsk werk te willen maken van de jacht op een treffer, maar lang duurde dat niet. De tweede helft werd voortdurend onderbroken door fluitsignalen van de scheidsrechter, die in totaal acht gele kaarten uitdeelde. In de slotfase zette Bayern ook nog even aan, zonder daarbij doelrijpe kansen af te dwingen.