QN Sport+ Television N.V.

Geen grote verrassingen in selectie Nederlands elftal

Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de komende duels met Noord-Ierland en Wit-Rusland in de EK-kwalificatie.

Van de spelers die deel uitmaakten van de voorlopige selectie doet Koeman geen beroep op Hans Hateboer, Justin Kluivert, Terence Kongolo, Tonny Vilhena, Wout Weghorst en de geblesseerden Davy Pröpper en Jeroen Zoet.

Steven Bergwijn en Steven Berghuis krijgen opnieuw de voorkeur boven Kluivert. Luuk de Jong houdt voorlopig een streepje voor op Weghorst, die met drie doelpunten en twee assists goed presteert bij VfL Wolfsburg.

Oranje ontvangt Noord-Ierland op donderdag 10 oktober in De Kuip. Drie dagen later staat een uitwedstrijd tegen Wit-Rusland in Minsk op het programma. Oranje staat voorlopig derde in groep C, met drie punten minder dan Duitsland en Noord-Ierland die beiden wel een duel meer hebben gespeeld.

De beste twee ploegen kwalificeren zich voor het EK van volgend jaar in twaalf landen. De groepswinnaar geniet waarschijnlijk een beschermde status tijdens de loting voor de groepsfase van de Europese eindronde. Oranje heeft in eigen hand of het als eerste eindigt in poule C. Beide duels met de Duitsers leverden een positief resultaat op.

Telesport