QN Sport+ Television N.V.

Geen Madrileense finale: voorsprong Atlético verdampt in vijf minuten

Atlético Madrid heeft een plek in de Spaanse Super Cup-finale donderdagavond uit handen gegeven. Een 1-0 voorsprong bleek in de halve finale tegen Athletic Bilbao (1-2) niet besteed aan de ploeg van trainer Diego Simeone, die de laatste tijd zo moeizaam presteert.

Waar Barcelona en Real Madrid woensdagavond tijdens de eerste halve finale nog voor een eververend schouwspel zorgden, duurde het even voordat de tweede halve finale tussen kampioen Atlético en verliezend bekerfinalist Athletic op gang kwam. De Madrilenen schoten nog wel uit de startblokken en dachten heel even dat João Félix al na acht seconden de score opende, maar de Portugees stond buitenspel. Veel verder dan dat kwam Atlético, dat 2021 eindigde met vierde nederlagen op rij in La Liga, niet.

 

Uiteindelijk was het João Félix die halverwege de tweede helft alsnog de ban brak in het intense duel, dat door maar weinig toeschouwers werd bekeken in Saoedi-Arabië. De 22-jarige aanvaller had het geluk aan zijn zijde. Zijn kopbal eindigde in eerste instantie tegen de paal, maar belandde via doelman Unai Simon alsnog in het doel. Die voorsprong gaf Atlético vervolgens helemaal weg. Jan Oblak redde eerst nog uitstekend op een kopbal van Yeray, maar was bij de tweede poging van de Baskische verdediger in de 77ste minuut geklopt.

Een verlenging leek net als gister bij El Clásico in de maak, maar vijf minuten later was Oblak wederom gepasseerd. Dit keer was het invaller Nico Williams, de negentienjarige broer van Iñaki Williams, die de Sloveen na een corner passeerde. Zo verdampte de voorsprong van Atlético in vijf minuten en blijft een volledig Madrileense Super Cup-finale uit. Bilbao is zondag de tegenstander van Real en kan de Super Cup-winst van vorig jaar prolongeren. Atlético eindigde het duel met tien man door een rode kaart voor José María Giménez.

vi.nl