QN Sport+ Television N.V.

Geen personal best voor Surinaamse zwemmers in Rosario

ROSARIO – De Surinaamse zwemmers Ezra Rodriguez en Kaelyn Djoparto hebben een slechte eerste dag achter de rug tijdens de derde Zuid-Amerikaanse jeugdspelen in Rosario, Argentinië. Beide zwemmers hebben hun personal best niet kunnen verbeteren en eindigden in de serie in de onderste zone.

Rodriguez nam deel aan de 100 meter borstslag en zette een tijd neer van 1.00.18. Het personal best van de vijftienjarige zwemmer is 1.00.14. Hij eindigde van de 25 zwemmers op de 24e plaats. De Venezolaan Emil Perez noteerde op dit onderdeel de beste tijd van 51.36. De Colombiaan Restrepo Arteaga had de tweede snelste tijd van 52.13. Djoparto nam deel aan de 100 meter schoolslag en zette een tijd neer van 1.32.30. De zestienjarige zwemmer eindigt hiermee op de laatste plaats van de achttien zwemmers. Ook Djoparto was ver verwijdert van haar personal best van 1.28.06. De achttienjarige Colombiaan Estefa Gomez had de snelste tijd van 1.12.78. Emily Santos van Panama had de tweede beste tijd van 1.13.31. Van elke serie zijn de beste acht overgegaan naar de finale.

 

Rodriguez geeft aan dat hij wel een betere tijd kon neerzetten. “Het was te verwachten met de vermoeid, na Carifta.” Het was tijdens Carifta waar Rodriguez zijn personal best had gezwommen. De zwemmer geeft verder aan dat hij niet had kunnen trainen, want er was niet voldoende tijd meer over na Carifta. “Ik heb een maand getraind en was wel niet genoeg. Ik moest roeien met de riemen die ik had.” De atleet hoopt in de komende onderdelen wel haar personal best te verbeteren. Rodriguez moet nog uitkomen op de 50 meter vlinder en 50 meter borstslag.

Djoparto geeft aan dat zij een slechte start heeft gehad. “Ik moet nog vooruitgaan en mijn armen moeten beter zijn.” Zij geeft aan dat ze wel een goede voorbereiding achter de rug had en had zich goed getraind. “Ik verwachte wel beter.” Over de tijd geeft Djoparto aan dat het gaat haar personal best het een tijd is van voor Covid-periode.

 

DTSNV

Djoparto moet nog uitkomen op de 50 meter borstslag en 50 meter schoolslag.

VSJS – Rakesh Parag