QN Sport+ Television N.V.

Geen sancties voor Wenger en Mourinho

wenger mourinho
Arsène Wenger en José Mourinho worden niet gestraft voor het voorval tijdens de Londense derby van zondag. De managers van Arsenal en Chelsea maakten opzichtig ruzie aan de zijlijn, in Engeland het gesprek van de dag.

Mourinho en Wenger kregen het al in de twintigste minuut aan de stok na een overtreding van Chelsea-verdediger Gary Cahill op Alexis Sánchez. Wenger gaf Mourinho een duw, waarop de Portugees aan de stropdas van de Fransman trok.

‘Wenger kwam in mijn coachvak. In mijn tijd als manager heb ik veel fouten gemaakt, maar dit voorval valt mij niet aan te rekenen. Hij kwam naar mij toe. Niet andersom’, gaf Mourinho zijn kant van het verhaal.

‘Omdat ik kwaad was over een overtreding ben ik buiten mijn coachvak getreden. Er stond iemand (Mourinho, red.) in mijn weg. Verder wil ik er niets over kwijt’, liet Wenger na afloop weten. Zowel Wenger als Mourinho werd gewaarschuwd door scheidsrechter Martin Atkinson, die de rode kaart op zak hield. Daardoor was de kans op mogelijke sancties op voorhand al klein.

Historie
Het opstootje langs de zijlijn was alweer het zoveelste incident waarbij Wenger en Mourinho betrokken waren. De Portugees noemde de coach van Arsenal in het verleden ‘een specialist op gebied van falen’ en een ‘voyeur.’ Wenger sneerde terug door te stellen dat ‘wanneer domme mensen succes hebben, ze zich vaak nog dommer gaan gedragen.’ Later stelde hij: ‘Ik schaam me weleens voor Mourinho. Hij berokkent Chelsea schade met zijn gedrag.’

vi.nl