QN Sport+ Television N.V.

Geprikkelde Guardiola reageert venijnig op opmerkingen Seedorf

Het oordeel van Clarence Seedorf na de Champions League-uitschakeling van Manchester City door Real Madrid is bij Pep Guardiola in het verkeerde keelgat geschoten. De manager van de Premier League-koploper maakte duidelijk dat hij de woorden van de voormalig Oranje-international goed had meegekregen.

Guardiola begon na de 5-0 overwinning op Newcastle United zelf over de uitlatingen van Seedorf. Het gesprek met een verslaggever van BBC Radio ging als volgt:

Journalist: ‘Pep, dat was de perfecte reactie van je team na wat er midweeks gebeurd is, of niet?’

Guardiola: ‘Had je twijfels?’

Journalist: ‘Had jij die?’

 

Guardiola: ‘Ik werk al vijf jaar met deze jongens, waarin ze om de drie dagen doen wat ze doen. Er waren wat geweldige analytici, met name een paar oud-spelers, zoals Dimitar Berbatov en Clarence Seedorf en dat soort geweldige spelers… Ze stonden klaar om het team af te rekenen op een gebrek aan persoonlijkheid. Na alles wat mijn spelers de afgelopen vijf jaar hebben gepresteerd.’

‘Ik weet vrij zeker dat Berbatov graag wil terugkeren bij Manchester United om daar weer aan de slag te gaan. En misschien keert Seedorf terug bij Real Madrid. Ik begrijp het volkomen dat ze aardig willen zijn richting hun toekomstige clubs waar ze weer aan de slag willen gaan’, aldus de cynische Spanjaard.

 

Guardiola ging verder: ‘Maar denk je dat mijn mening over mijn spelers verandert als we bijvoorbeeld wel of niet kampioen worden in de Premier League? Kom op, dat is onmogelijk. Als ze willen kunnen ze de drie komende wedstrijden verliezen. Natuurlijk gaan we strijden voor de titel, maar mijn mening hangt niet af van twee minuten.’

 

DTSNV

Seedorf
Als analist bij het Italiaanse Amazon Prime gaf Seedorf vorige week zijn mening over City nadat de Engelsen door twee tegengoals in twee minuten vlak voor tijd in de halve finale tegen Real een voorsprong weg hadden gegeven. ‘Dit is geen aanval op Manchester City, maar clubs als Manchester City en Paris Saint-Germain missen nog een bepaalde mentaliteit. Je kunt geen historie creëren in twee jaar, of zelfs tien jaar. Het gaat erom dat je als speler bij een club komt en dat je voelt dat je deel uitmaakt van iets dat veel groter is dan jijzelf’, zei Seedorf onder meer. De ex-Ajacied stond tussen 1996 en 2000 onder contract bij Real en won met die club in 1998 de Champions League.

vi.nl