QN Sport+ Television N.V.

Gesink reed Chaves eraf: hij wil me vast niet meer op de barbecue hebben

Tom Dumoulin mag Robert Gesink wel dankbaar zijn, want vooral hij was er verantwoordelijk voor dat Esteban Chaves in de tiende etappe van de Giro gelost werd en uit het klassement werd gereden. Daar moet de Achterhoeker mogelijk wel een prijs voor betalen.

“Vorige zomer was ik bij hem op de barbecue, maar ik denk niet dat hij me dit jaar nog wil hebben, haha”, zei hij na de rit. “Na zijn overwinning vorige week op de Etna (waar Chaves met Gesink in een kopgroep zat, red.) zei ik nog tegen hem: ik heb je vandaag flink geholpen, betaal jij weer voor de barbecue? Dat is klaar, denk ik.”

Volle bak

De Colombiaan moest vandaag al op de eerste klim lossen en kon niet meer terugkomen omdat Gesink met Lotto-Jumbo het tempo opschroefde. “We zijn onze kameraden langsgegaan en hebben op een gegeven moment besloten volle bak te rijden. Toen heb ik vijftien kilometer op kop gereden en toen braken ze.”

Esteban Chaves heeft het zwaar in de tiende etappe van de Giro.

Door het wegvallen van Chaves heroverde Dumoulin de tweede plaats in het algemeen klassement. Gesink en zijn ploeg speelde in het restant van de etappe geen rol meer. “We hadden redelijk wat van ons kruid verschoten.”

 

 

Bron: NOS.nl