QN Sport+ Television N.V.

Gesprekken tussen Bayern en Gnabry nemen verrassende wending

De toekomst van Serge Gnabry lijkt tóch in München te liggen. Volgens Duitse media is een akkoord over een nieuw contract van de 27-jarige aanvaller dichtbij.

Gnabry heeft nog een contract tot medio 2023, maar sprak het afgelopen jaar meerdere keren openlijk zijn vertrekwens uit. De Duitser voelde te weinig waardering in de pogingen van Bayern om zijn verbintenis te verlengen. Der Rekordmeister gaf prioriteit aan de gesprekken met Kingsley Coman, Thomas Müller en Manuel Neuer, voordat Robert Lewandowski en Gnabry aan de beurt kwamen.

 

Begin juni kwam Gnabry er nog maar eens op terug: ‘Waardering moet van beide kanten komen. Het gaat niet alleen om geld, ook al wordt dat geschreven in de media. Waardering kan je op verschillende manieren krijgen bij je club. Er zijn veel andere factoren.’ En dus stuurde de aanvaller aan op een vertrek: ‘Het is net als in de zaak Lewandowski: het zou mooi zijn er als er een vriendelijke oplossing komt.’

DTSNV

Bayern en Gnabry leken zo op een stevige botsing af te stevenen, maar de gesprekken hebben volgens Bild en Kicker een totaal andere wending genomen. Of het door de dreigementen van de clubleiding komt, is niet duidelijk, maar contractverlengen is plotseling dichtbij, zo beschrijven de Duitse kranten. Gnabry zou tevreden zijn over de aanbieding tot medio 2027, waardoor de onderhandelingen nu nog over de laatste details gaan.

vi.nl