QN Sport+ Television N.V.

Getafe weigert naar Milaan af te reizen voor Europa League-duel

De Spaanse voetbalclub Getafe weigert af te reizen naar Italië voor de wedstrijd in de Europa League tegen Internazionale, die donderdagavond om 17.00 uur op het programma staat.

Voorzitter Ángel Torres wil ’het epicentrum van het coronavirus mijden’ en heeft de UEFA verzocht naar een andere speellocatie te zoeken.

Vooralsnog staat de wedstrijd gepland in San Siro, waar geen publiek wordt toegestaan. Maar Getafe, in de vorige ronde te sterk voor Ajax, is niet van plan woensdag naar Milaan te komen. „Als we de wedstrijd verliezen, dan is dat maar zo”, heeft Torres laten optekenen. „Wij gaan onze gezondheid niet op het spel zetten.”

In Italië zijn sportevenementen tot 3 april uitgesteld, waaronder de wedstrijden in de Serie A. De Europa League valt echter onder de UEFA, die erop aandringt dat de wedstrijden gewoon gespeeld worden.

Wolverhampton Wanderers heeft ook een verzoek ingediend bij de UEFA om de uitwedstrijd tegen Olympiakos uit te stellen, maar dat bleek tevergeefs. Volgens de Wolves zijn er op dit moment „belangrijkere dingen dan voetbal.”

Telesport