QN Sport+ Television N.V.

Goals Atsu en Mulenga, paniek na botsing om Ivoriaan

Afrika Cup
In de kwalificatiecyclus voor de Afrika Cup van 2015 in Marokko zijn woensdagavond enkele opvallende resultaten geboekt. Zo won Kameroen ruim van Ivoorkust en zette Garry Mendes Rodrigues met Kaapverdië de goede resultaten voort.

In Groep A hielden de grootmachten Zuid-Afrika en Nigeria het op een gelijkspel (0-0), waardoor Congo in die poule nog aan kop gaat met het volle pond na twee duels. Zuid-Afrika volgt met vier, Nigeria met één en Sudan is nog puntloos. Aangezien alleen de eerste twee en de beste nummer drie van de zeven poules zich in 2015 bij het gastland zullen voegen zal Nigeria nog vol aan de bak moeten in de komende poulewedstrijden.

In Groep D haalde Kameroen uit tegen Ivoorkust. Zowel Vincent Aboubakar als Clinton Njie was twee keer trefzeker, terwijl Ivoorkust daar alleen een goal van Yaya Touré tegenover kon zetten: 4-1. Kameroen is zodoende koploper met zes punten, gevolgd door Congo en Ivoorkust met drie punten. Sierra Leone is nog zonder punten. Het duel tussen Kameroen en Ivoorkust werd opgeschrikt door een botsing van Serge Aurier met Stéphane Mbia, waarbij eerstgenoemde Ivoriaan buiten bewustzijn raakte en ogenschijnlijk stuiptrekkingen vertoonde. Na afloop kwam het nieuws dat de blessure op het eerste gezicht niet ernstig is. Bekijk hier het incident dat de nodige paniek veroorzaakte.

In Groep E werd Christian Atsu met zijn winnende goal namens Ghana de gevierde man. De voormalige Vitesse-middenvelder annex aanvaller (nu aan Everton verhuurd door Chelsea) maakte in de slotfase de 2-3 bij Togo. Asamoah Gyan en Agyeman Badu scoorden ook voor Ghana, terwijl Togo via Floyd Ayite en Emmanuel Adebayor het net vond. Ghana en Uganda hebben daardoor nu allebei vier punten, Guinea drie en Togo verloor voor de tweede keer.

In Groep F is het Kaapverdië van Garry Mendes Rodrigues door een 2-1 zege op Zambia de trotse lijstaanvoerder. Goals van Ze Luis en Heldon zorgden ervoor dat de treffer van voormalig FC Utrecht-spits Jacob Mulenga slechts voor de statistieken was. Kaapverdië heeft al vier punten voorsprong op Mozambique en vijf op Zambia en Niger.

In Groep G won Tunesië de topper bij Egypte door een goal van Fakhredinne Ben Youssef: 0-1. Senegal en Tunesië stevenen daardoor af op plaatsing. Die landen hebben allebei twee keer gewonnen. Egypte heeft, net als Botswana, nog geen punten en stelt teleur.

vi.nl