QN Sport+ Television N.V.

Goals Richarlison niet genoeg voor Everton-zege

Ondanks twee doelpunten van de Braziliaanse zomeraankoop Richarlison heeft Everton in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen genoegen moeten nemen met een punt bij Wolverhampton Wanderers.

De ploeg uit Liverpool verspeelde in stadion Molineux van de gepromoveerde Wolves tot twee keer toe een voorsprong: 2-2. Everton speelde vanaf de 41e minuut met een man minder.

Rood Jagielka

Richarlison opende na een kwartier de score. De Braziliaan, vorig jaar begeerd door Ajax, werd deze zomer door de nieuwe technisch directeur Marcel Brands voor zo’n 50 miljoen euro weggehaald bij Watford. Aanvoerder Phil Jagielka verslikte zich vijf minuten voor rust in de bal en herstelde dat met een wilde tackle op de enkel van Diogo Jota. De Engelsman moest met rood van het veld en Ruben Neves knalde de vrije trap strak in de kruising.

Halverwege de tweede helft bracht Richarlison de tien van Everton met een gekruld schot opnieuw op voorsprong. De Mexicaanse spits Raúl Jimenez zorgde ervoor dat Wolverhampton Wanderers een punt overhield aan de terugkeer in de Premier League.

Telesport