QN Sport+ Television N.V.

Golfer Johnson kan titelprolongatie vergeten op WK matchplay

Topgolfer Dustin Johnson is vrijdag na zijn tweede nederlaag al uitgeschakeld op het WK matchplay. De nummer één van de wereld verdedigde zijn titel op het prestigieuze toernooi in Texas.

Johnson verloor woensdag al zijn eerste partij van de Oostenrijker Bernd Wiesberger en ging donderdag ook onderuit tegen de Canadees Adam Hadwin. Tegen de nummer 38 van de wereld kon Johnson na vijftien holes inrukken.

Ook de Spaanse nummer drie van de wereld Jon Rahm, die vorig jaar de finale verloor van Johnson, ligt er al uit. Hij deelde in zijn eerste partij nog het punt met Keegan Bradley, maar door zijn nederlaag tegen Chez Reavie in de tweede wedstrijd kan hij de knock-outfase vergeten.

Het WK matchplay in Austin is een hoog aangeschreven evenement waar de beste 64 golfers van de wereld aan meedoen. Ze spelen om 10 miljoen dollar prijzengeld. Alleen de winnaars van de zestien groepen van vier spelers plaatsen zich voor de achtste finales.

Joost Luiten ontbreekt in Texas. Nederlands beste golfer meldde zich begin deze week af met een polsblessure. Hij hoopt binnen enkele weken weer fit te zijn.