QN Sport+ Television N.V.

Golflegende Phil Mickelson zette ‘miljard dollar’ in bij gokverslaving: ‘Was als een orkaan’

tromoto nv

Phil Mickelson kampte jarenlang met een zware gokverslaving. In een uitgebreide post op X, het vroegere Twitter, betuigt de golflegende zijn spijt tegenover zijn familie en vertelt hij over de gevolgen van zijn verslaving.              ,,Vaak kreeg ik te horen: ‘je bent bij ons, maar je bent het niet’. Ik heb de mensen om wie ik geef diep geraakt op een manier die ik zelf niet helemaal besefte of kon begrijpen”, schrijft de 53-jarige Amerikaan. Zijn gokverslaving kwam onlangs in het nieuws toen Billy Walters, een van de succesvolste Amerikaanse sportgokkers ooit, in zijn autobiografie onthulde dat Mickelson gedurende een periode van 30 jaar meer dan een miljard dollar had ingezet op weddenschappen. Walters schatte in dat Mickelson daarbij ongeveer 100 miljoen dollar heeft verloren.


,,Geld was nooit een thema, want onze financiële zekerheid is nooit in gevaar gekomen”, zegt Mickelson, die zes majors op zijn naam heeft staan en als golfer een enorme rijkdom vergaarde. ,,Maar ik was zo afgeleid dat ik er niet kon zijn voor de mensen van wie ik hou en die ik veel pijn heb bezorgd. Mijn afwezigheid heeft veel leed veroorzaakt.” ,,Het is als een orkaan die buiten volop woedt en ik zit geïsoleerd binnen in een schuilplaats, totaal onwetende over wat er aan de hand is. Toen ik uiteindelijk naar buiten kwam, bleek er zoveel schade dat ik er aanvankelijk niet mee wilde omgaan”, vervolgt Mickelson, die zijn vrouw Amy uitgebreid bedankt voor de steun. ,,Dankzij haar liefde, steun en toewijding zit ik weer op koers om de persoon te worden die ik wil zijn. Na vele jaren met professionele hulp, zonder gokken, en met behandelingen voor mijn verslavingen, kan ik nu in het moment leven, in vrede met mezelf. Ik heb nog veel goed te maken bij mijn naasten maar ik neem mijn tijd en doe mijn uiterste best.”

AD.nl