QN Sport+ Television N.V.

‘Grootverdiener Rabiot dient transferverzoek in bij Juventus’

Adrien Rabiot wil deze zomer vertrekken bij Juventus. De Franse international ziet zijn kansen op speeltijd slinken nu Paul Pogba aan de vooravond van een terugkeer staat en kan zijn loopbaan vervolgen in de Premier League.

 

Afgelopen weekend doken in Italië al berichten op dat een vertrek van Rabiot in de maak was. Maandagochtend meldt ook L’Équipe dat de 27-jarige middenvelder een transferverzoek heeft ingediend bij Juventus. De Italiaanse grootmacht nam de linkspoot in 2019 transfervrij over van Paris Saint-Germain, maar de samenwerking is nooit een groot succes geworden. Ook De Oude Dame staat daarom naar verluidt open voor een transfer van de 29-voudig international, die met een salaris van zeven miljoen euro een van de best betaalde spelers in de Serie A is.

 

Het vertrek van Rabiot zou daarom goed uitkomen, nu Pogba na zijn vertrek bij Manchester United op het punt staat zijn handtekening te zetten onder een lucratief contract bij Juventus. De 29-jarige vedette is een directe concurrent voor Rabiot, die afgelopen seizoen met 45 officiële optredens nog een vaste waarde was onder trainer Massimiliano Allegri. Met een contract dat in 2023 afloopt, kan Juve nu nog wat aan hem verdienen. Voor vijftien à twintig miljoen euro zouden geïnteresseerde clubs als Chelsea, Man Utd en Newcastle United zaken kunnen doen.

 

DTSNV

vi.nl