QN Sport+ Television N.V.

Guardiola pareert kritiek van City-fans: ‘Andere interpretatie van mijn woorden’

Pep Guardiola heeft vrijdagmiddag gereageerd op de ophef die is ontstaan over zijn uitlatingen over lege plekken in het Etihad Stadium bij Manchester City tegen RB Leipzig (6-3). De officiële supportsclub van Manchester City had vervolgens kritiek op Guardiola, maar die zegt dat hij verkeerd begrepen is door de media.

Guardiola zou volgens Engelse media na de wedstrijd zijn teleurstelling hebben uitgesproken over de lege plekken op de tribunes van het Etihad Stadium. Op die berichtgeving reageerde Kevin Parker namens de officiële supportersclub van Manchester City. ‘Laat Guardiola zich concentreren op het coachen. Want als hij kritiek levert op de fans weet hij niet waarover hij praat’, aldus Parker.

 

Op een persconferentie werd Guardiola vrijdag geconfronteerd met de woorden van Parker. ‘Heb ik echt gezegd dat ik teleurgesteld was dat het stadion niet vol zat? Dat is dan een andere interpretatie van de woorden die ik heb uitgesproken. Ik denk dat meneer Parker zijn commentaar moet heroverwegen. Nee, ik zou niet weten waarom ik mijn excuses moet aanbieden’, verklaart de manager van Manchester City.

‘Het was een zware wedstrijd tegen Leipzig en ik wist direct na de wedstrijd dat we over drie dagen weer een moeilijke wedstrijd tegemoet gaan tegen het Southampton van Ralph Hasenhüttl. Ik zei dus dat we dan weer alle steun van de fans kunnen gebruiken. Ik doelde daarbij niet op de hoeveelheid fans die ons steunen. Ik zal nooit kritiek hebben op mensen die niet in het stadion zitten. Ik hoop dat meneer Park er ook bij is zaterdag.’

Nathan Aké
Guardiola ging ook even in op de situatie van Nathan Aké, die op de avond van zijn goal tegen Leipzig zijn vader verloor en daarover een bericht plaatste op Instagram. ‘Nathan heeft een sterke persoonlijkheid en we wensen hem en zijn familie veel kracht toe en brengen onze condoleances over. We hebben Nathan verteld dat we er voor hem zullen zijn in deze moeilijke omstandigheden.’

vi.nl