QN Sport+ Television N.V.

Guardiola presteert het onmogelijke

Louis van Gaal ziet zichzelf nog altijd als grondlegger van het huidige succes van Bayern München. De huidige bondscoach van het Nederlands elftal sloeg tijdens zijn roerige periode in Beieren de weg in van aanvallend en dominant voetbal. Onder Jupp Heynckes en Pep Guardiola zijn sindsdien grenzen verlegd.

Op de plek waar Van Gaal met ‘Der Rekordmeister’ in 2010 de Duitse titel veroverde, in het Olympiastadion van Berlijn, schreef de Spaanse succestrainer Guardiola dinsdag historie.

Nog nooit won een Duitse club al in maart, met nog liefst zeven wedstrijden op het programma, de landstitel. Dankzij winst op Hertha BSC (1-3) werd Bayern München voor de 24e keer kampioen van Duitsland. Vorig jaar haalde de ploeg onder Heynckes op 6 april de titel binnen, toen een record. Vervolgens veroverde Bayern München op Wembley ook de Champions League en als toetje in Berlijn nog de Duitse beker. Daarmee leek Heynckes zijn opvolger Guardiola voor een onmogelijke opdracht te stellen. Want hoe kon Bayern zo’n seizoen ooit overtreffen?

AD.nl