QN Sport+ Television N.V.

Gündogan moet streep zetten door WK

gundogan

Ilkay Gündogan kan het WK van komende zomer in Brazilië uit zijn hoofd zetten. Dat zegt Borussia Dortmund-trainer Jürgen Klopp. De middenvelder van Die Borussen kampt het hele seizoen al met een rugblessure.

Volgens Klopp is de kans dat de kleine middenvelder deze jaargang nog in actie komt zeer klein. ‘Het is vrijwel zeker dat hij er dit seizoen niet meer bij is’, aldus de trainer in de Duitse media. ‘Een rentree zit er nog niet in. Het gaat wel beter, maar het kost tijd. Maar dit is vooral zwaar voor Ilkay.’

Dit seizoen kwam Gündogan pas één keer in actie in de Bundesliga. Sinds augustus kampt hij met een ontstoken zenuw in het onderste deel van zijn rug. Zonder de inbreng van Gündogan bezet Dortmund na 29 speelronden de tweede plaats in de Duitse competitie. De achterstand op kampioen Bayern München bedraagt twintig punten.

Gezien zijn lange afwezigheid lijkt deelname van Gündogan aan het WK van komende zomer zo goed als uitgesloten. Een bittere pil voor zowel de speler zelf als Joachim Löw, de bondscoach van Duitsland. Op 8 mei maakt de keuzeheer zijn WK-selectie bekend.

vi.nl