QN Sport+ Television N.V.

Gylan Watamaleo gaat voor nieuwe uitdaging

PARAMARIBO — Gylan Watamaleo, die vorig seizoen kampioen is geworden met Ruckers, heeft de overstap gemaakt naar semikampioen Koi Carper. “Ik ben een andere uitdaging aangegaan. Ik wil onder een betere organisatie spelen”, houdt hij de Ware Tijd voor.

 

Hij zegt zonder problemen te zijn overgestapt naar zijn nieuwe club. Met Ruckers werd Watamaleo twee keer basketbalkampioen van Suriname. “Ik heb voldoende speelminuten gehad bij Ruckers hoor, maar ik heb dit hoofdstuk voor nu gesloten”, aldus de basketballer die ook hoofdklassetitels met de Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt (SCVU) heeft veroverd.

 

Watamaleo ziet veel potentie in Koi Carper. “Vorig jaar heeft Koi Carper de finale behaald, dus ik verwacht dat de ploeg sowieso meer in zich heeft.” Naast de point-guard versterkte de ploeg zich met het Yellow Birds-duo Chaiëf Wielingen en Ferlaino Krak. Daarentegen raakt het team Chevaro Kloppenburg (naar De Schakel) en Jean-Claude Smith (naar CLD) kwijt.

 

tromoto nv

SCVU

SCVU heeft, net als Koi Carper, zes spelers binnengehaald. De meest opvallende transfer is die van Donyell Samson, de afgelopen jaren één van de sleutelspelers van Yellow Birds. Samson komt samen over met teamgenoten Vasco Bang A Foe, Xavier Nassy en Ziad Frangie. Rivano Amelo en Andwele End verlaten respectievelijk Ruckers en De Arend voor SCVU.

 

De club uit Uitvlugt raakt Raoul Blom kwijt, die overstapt naar Telesur in de eerste klasse. De enige andere transfer in de hoofdklasse is die van Andrew Blijd die De Arend verruilt voor Ruckers.

 

Vrouwen

In de vrouwenhoofdklasse zijn er een aantal transfers. Maar liefst dertien speelsters verwisselden van club. Rialto is zeven speelsters kwijtgeraakt, terwijl Ballers Club Wanica (BCW) vier speelsters zag vertrekken. SCVU (6) en De Arend (5) haalden de meeste speelsters binnen.

Dit weekend wordt een besluit genomen over de start van het nieuwe seizoen. Voor het competitiejaar 2023 was een tentatieve datum van 12 maart geprikt, maar die datum werd niet meer gehaald. In de vergaderzaal van de Vereniging Officiers Sociëteit (VOS) wordt er in een algemene ledenvergadering onder meer besloten wanneer het seizoen van start gaat. Ook de begroting van de competitie wordt besproken.

dwtonline.com