QN Sport+ Television N.V.

Haaland nadert Van Nistelrooij: ‘En hij gaat misschien wel naar zestig goals’

Erling Haaland scoorde dinsdag vijf keer tegen RB Leipzig en zaterdag was de Noorse spits tegen Burnley weer op dreef met drie treffers. De doelpuntenmachine van Manchester City blijft dit seizoen imponeren met bijzondere statistieken.

 

Haaland maakte in de kwartfinales van de FA Cup tegen Burnley voor de zesde keer deze jaargang een hattrick voor City. Daarmee heeft de spits meer hattricks op zijn naam dan alle andere Premier League-spelers samen die ook verantwoordelijk waren voor drie goals in één duel: Mohamed Salah, Phil Foden, Ivan Toney, Heung-Min Son en Leandro Trossard.

 

Opvallend is dat Haaland zijn hattricks maakte in zes thuisduels. Daarmee heeft hij in het Etihad Stadium vaker minimaal drie keer gescoord in een thuiswedstrijd dan dat hij niet het net vond voor The Citizens in de thuishaven. Vijf keer scoorde Haaland dit seizoen niet in het Etihad Stadium.

 

tromoto nv

De teller staat inmiddels op 42 goals in officiële wedstrijden voor City. Haaland nadert daarmee Ruud van Nistelrooij (in het seizoen 2002/03) en Mohamed Salah (2017/18) als de meest productieve speler uit de Premier League in één seizoen. Van Nistelrooij en Salah scoorden 44 keer in officiële wedstrijden in één jaargang. BBC-analist en voormalig topspits Alan Shearer verwacht nog meer vuurwerk van Haaland in de komende maanden: ‘Haaland gaat vast naar de vijftig goals, misschien wel naar zestig. Waanzinnig.’

 

Geen doel
Haaland blijft nuchter ondanks zijn duizelingwekkende statistieken. ‘We hebben deze week twee goede wedstrijden gespeeld. Het waren twee belangrijke wedstrijden en als je die met 7-0 en 6-0 wint, zo vlak voor de interlandperiode, dat geeft dat veel voldoening. Ik ben heel erg blij’, aldus de Noors international tegen de BBC.

 

‘Elk doelpunt voor het team betekent veel voor mij. We zitten in een fase van het seizoen waarin we op ons best moeten zijn. Elke wedstrijd moeten we het nu laten zien. Ik heb geen aantal doelpunten voor mezelf als doel gesteld. Ik ben een spits en hou ervan om doelpunten te maken. Mijn focus ligt alleen niet op het maken van goals, maar op het krijgen van kansen. En als ik die krijg, dan is de kans groot dat ik scoor’, besluit Haaland.

vi.nl