QN Sport+ Television N.V.

Haaland schiet City tegen Spurs op poleposition voor kampioenschap

tromoto nv

Manchester City is nog één stap verwijderd van het vierde kampioenschap op rij in de Premier League. De ploeg van Pep Guardiola won uit bij Tottenham Hotspur en begint daardoor als koploper aan de laatste speelronde. Erling Haaland maakte beide treffers.

Tottenham Hotspur 0 – 2 Manchester City

Arsenal-supporters die juichen voor aartsrivaal Tottenham Hotspur is een unicum, maar dinsdag was het werkelijkheid. Een overwinning van de Spurs op Manchester City zou namelijk betekenen dat Arsenal als koploper de laatste speelronde inging, maar City begon sterk aan het duel in Londen. Kevin de Bruyne schoot naast via de kluts en Guglielmo Vicario bracht knap redding op een schot van Phil Foden.

Op slag van rust was Haaland voor het eerst gevaarlijk. Een schot van de Noor werd heldhaftig geblokt door Micky van de Ven en een tweede poging van Bernardo Silva werd uit de doelmond gekopt door Radu Dragusin. Zes minuten na rust was het wel raak voor City. De Bruyne gaf de bal perfect voor en Haaland liep eenvoudig zijn 26ste van het seizoen binnen.

Na een ruim uur werd City opgeschrikt door een harde charge van Christian Romero op Ederson Moraes. De Braziliaan probeerde het nog even, maar moest enkele minuten later noodgedwongen gewisseld worden voor reservedoelman Stefan Ortega. Diezelfde Ortega voorkwam twintig minuten voor tijd knap de gelijkmaker van invaller Dejan Kulusevski.

Vijf minuten voor tijd leek het alsnog helemaal mis te gaan voor City. Manuel Akanji verslikte zich in Brennan Johnson en zag Heung-min Son alleen op het doel afgaan. De Zuid-Koreaan probeerde bal langs Ortega te schuiven, maar de Duitser had wederom een cruciale redding in huis.

Een minuut voor tijd kreeg Haaland een uitgelezen kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Invaller Jérémy Doku dolde Pedro Porro en de Spaanse rechtsback kon niets anders doen dan zijn directe tegenstander neerhalen. Haaland ging achter de bal staan en jaagde de 0-2 tegen de touwen, waardoor City op poleposition staat voor het kampioenschap in Engeland.

(VI.nl)