QN Sport+ Television N.V.

Hamilton laat testsessie Mercedes schieten vanwege voetblessure

Lewis Hamilton heeft woensdag en donderdag trainingen van zijn team Mercedes aan zich voorbij laten gaan. De Britse coureur wordt gehinderd door een voetblessure.

Volgens Mercedes zal de kwetsuur geen gevolgen hebben voor de Grand Prix van de Verenigde Staten, die volgende week zondag wordt verreden.

De Duitse renstal test deze week banden van Pirelli op het circuit van Barcelona. Woensdag zou Hamilton de baan op gaan, maar hij trok zich terug. De Brit was wel aanwezig in Barcelona, waar hij zich trekkebenend voortbewoog.

“Lewis had wat last van zijn voet na de training van dinsdag”, vertelt een woordvoerder van Mercedes. “We hebben afgesproken dat hij wat rust neemt en zich door de fysiotherapeut laat behandelen, zodat hij in goede vorm in Austin verschijnt. Daar maken we ons geen zorgen om.”

Mercedes’ reserverijder Pacal Wehrlein, die dit seizoen voor Manor in de Formule 1 rijdt, heeft de testen op donderdag voor zijn rekening genomen. Woensdag nam Nico Rosberg de testsessie van Hamilton over. De Duitser reed 60 rondes, voordat regen een einde maakte aan de training.

Achterstand

In Barcelona test Mercedes met de bredere banden die in 2017 hun intrede in de Formule 1 zullen maken.

Er staan dit jaar nog vier races op het programma in de Formule 1. Titelverdediger Hamilton heeft een achterstand van 33 punten op zijn teamgenoot Rosberg.

Bron: nu.nl