QN Sport+ Television N.V.

Hamilton sluit 2019 af in stijl met dominante overwinning

Wereldkampioen Lewis Hamilton heeft ook de laatste race van het seizoen gewonnen. De Brit reed in zijn Mercedes dominant naar de overwinning, met een voorsprong van ruim vijftien seconden op de nummer twee, Max Verstappen. Charles Leclerc maakte het podium compleet.

Onder het kunstlicht van het Yas Marina Circuit maakten de coureurs zich op voor de allerlaatste Grand Prix van 2019. Het veld kwam goed weg, op een kapotte neus voor Pierre Gasly na. De Fransman reed daardoor een verloren race en eindigde als voorlaatste. Daarmee verloor de Fransman ook zijn zesde plek in het kampioenschap. Carlos Sainz pakte in de laatste ronde namelijk nog het laatste punt en ging daarmee Gasly voorbij in de eindstand.

 

Lewis Hamilton kreeg weinig mee van wat er achter hem gebeurde. De Brit hoefde enkel bij de start in zijn spiegels te kijken, maar reed daarna met rasse schreden weg van de andere coureurs. Nummer twee Max Verstappen reed eveneens een grotendeels anonieme race. Zijn achterstand op Hamilton was te groot om een vuist te maken, terwijl hij Charles Leclerc ver achter zich liet. Wel waren de Nederlander en de Monegask in de eerste fase van de race gelijkwaardig aan elkaar, maar na de tweede pitstop van Leclerc moest hij zijn aspiraties op de tweede plek opgeven.

 

 

Bron: Formule1.nl