QN Sport+ Television N.V.

Hamilton: ‘Verliezen het op vermogen van de rest’

Lewis Hamilton heeft vrede met zijn derde plek in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Brazilië, met zijn Mercedes die op de rechte stukken van Interlagos terrein verliest.

Voor Hamilton staat er natuurlijk ook niks meer op het spel, want hij is al kampioen. Hoewel hij het seizoen alsnog in stijl wil afsluiten, kan ook de Brit echter niet anders dan erkennen dat zijn Mercedes (vooralsnog) niet de sterkste auto lijkt op Interlagos. “Qua vermogen verliezen we het hier van de rest, en dan dus met name op de rechte stukken”, kaart hij aan.

Hamilton stipt ook aan dat Mercedes in de derde training – die hij als snelste afsloot – competitiever leek dan in de kwalificatie. “Dus wij hebben wat verloren, of de rest heeft wat gewonnen.” Hoe dan ook, hij start zondag achter polesitter Max Verstappen en nummer twee Sebastian Vettel. Zijn eigen teamgenoot Valtteri Bottas staat naast hem op rij twee, zij het met dank aan de gridstraf van Charles Leclerc, de eigenlijke nummer vier.

Wat zijn kwalificatie betreft, prijst Hamilton zich verder tevreden. “Mijn laatste rondje was ook mijn beste rondje, dat is awesome.” Winnen wordt zondag lastig, denkt hij: “Want het is altijd een zware race om te winnen, en een uitdagende baan.”

Als steuntje in de rug kan Hamilton echter wel op de steun van een groot deel van de Braziliaanse fans rekenen. Iets wat hem streelt, gezien de legendarische Braziliaan Ayrton Senna zijn idool is. “Ik heb hier ook vaak met een helmontwerp van Senna gereden en krijg hier altijd veel support. Ik hoor de fans hier vaak voor me juichen. Obrigado – dank – daarvoor”, richt hij zich tot slot tot het publiek.

 

 

Bron: Formule1.nl