QN Sport+ Television N.V.

Harde verwijten Neuer aan adres Bayern: ‘Wreedste wat ik ooit heb megemaakt’

Manuel Neuer heeft zijn stilzwijgen doorbroken. De herstellende doelman hekelt de beslissing van Bayern München om afscheid te nemen van keeperstrainer Toni Tapalovic.

Neuer is nog op de weg terug na zijn ski-ongeluk. Tijdens zijn revalidatie werd hij zeer onaangenaam verrast door een beslissing van Bayern München om te breken met Tapalovic. Het kwam heel hard aan bij de WK-ganger.

‘Voor mij was het een klap, terwijl ik al op de grond lag’, is Neuer in de Süddeutsche Zeitung heel duidelijk over zijn gevoelens. ‘Ik had het gevoel dat mijn hart eruit was getrokken. Het was het wreedste wat ik in mijn carrière heb meegemaakt. En ik heb veel meegemaakt.’

Neuer ziet ‘geen enkele grondslag’ voor het ontslag van Tapalovic. ‘Er zijn dingen gezegd waar ik het niet mee eens ben. Niets van wat ik heb gehoord, sluit de mogelijkheid uit om met elkaar om tafel te gaan en zaken uit te spreken.’

 

Tapalovic, naast keeperstrainer ook vertrouwenspersoon van Neuer, werd in januari vanwege een ‘verschil van inzicht’ na elf jaar trouwe dienst aan de kant gezet door Bayern.

vi.nl